TT about Panning

Sekat bersaeng denge puok puok camera man nih, banyok istilah istilah pasa foto nie aku tahu tp setakat tahu jah lar buat tu ado lah sekali duo tp tak berapo nok jadi terutama pasal panning nie mungkin aku tak tahu teknik ataupun gadget cap ayam aku tu mmg tak leh nak buat...tak tahu larrr pulok..!

Litar DH Bukit Lagenda

(from lensa RizalTahir)

Sebut pasal panning nie yaitu teknik mengambil gambar dengan mengikuti objek yang bergerak, kalu pakai teknik nie benda tak laju napok jadi laju tp pokcik kayuh beskal mmg laju setakat lori, bas, kereta sewa tu pokcik sene sene jah potong dgn syarat dia dok parking tepi jalan...hehehe!!!

Ado duo tigo tepat buleh kita buat teknik panning nie:

1. Tepi jalan raya kalu nok lagi brutal dok tengah tengah jalan...hehehe!!! (jange dok paka sangat hok pokcik royat nie)

2. Dataran Stadium depe stadium bola dekat denge pejabat pokcik. Pete pete ado budok dok main muto kecik, ado lah duo tigo oghe...

3. Tesco Kota Bharu,tepat nie kalu ado event untok racing meme merioh...kalu hari minggu tak tahu lah tapi yang pasti ado oghe dok test enjin dengan mat rempit...

4. Litar DH Bukit Lagenda di Bukit Marak...sini tempat puok puok kawe dari jurus beskal terjun bukit dok main sini. Kalu nok tahu apa itu DH dan nak tengok kemahiran melompat degan beskal buleh maghi buat sini...biaso nya puok2 kawe maghi main pagi hari minggu yaitu Jumaat dan Sabtu di sebelah pagi.

Tempat telah ditentukan yaitu... DATARAN STADIUM Sultan Mohd ke IV. Jangan lupo bawok teme teme sekali, biar lebih ramai lagi dari hari tu...

4 comments:

azizmn said...

pok cik comel dah tu, cuma too blur. main subjek tak dok pat sharp pun. kena up SS lagi rasanya

wansulaili said...

Pok Cik sengaja letak gambar tu untuk dibuat bandingan setelah belajar panning nanti..

azizmn said...

kalu lagu tu padai Pok cik loyar kita weh

Sham | LensaKhaleefa said...

insya Allah,kito angkat puok ramai kali ni.hehehe.. pok cik,comey gambar hok no2,impact panning mmg tinggi..

Post a Comment